SEO Techniques

SEO Techniques and Predictions for Internet Market

SEO Techniques and Predictions for Internet Market

Kulcsszavak a szövegben, keresőoptimalizálás alapok

2018. június 03. - Weöres Sándor

Kulcsszavak a szövegben, keresőoptimalizálás alapok

Úgy gondolom keresőoptimalizálás ezen a része néha túl van gondolva. Figyelj arra, hogy az adott kulcsszó, megfelelő arányban szerepeljen, de a tapasztalatok azt mutatják, nem is kell ezt annyira figyelni. A Google adatbázisa ma már annyira kiforrott, hogy nem kell állandóan a kulcsszó sűrűségét állítgatnod. A magyar nyelvben sok a rag, így a toldalékokkal nagyon nehéz megállapítani a kulcsszavakat, de hála a Google fejlődésének, ezeket a ragozott alakokat is felismerni. Egy biztos, hogy semmiképpen sem jó a szöveget túlzsúfolni kulcsszavakkal, különösen ne természetellenes módon tedd ezt. Ha szöveg tartalmilag a témát taglalja, akkor jó esélyed van a megfelelő helyezés elérésére.

Képek és videók a keresőoptimalizálásban

seo_videos.png

Két szempontból is hasznos képeket és videókat használni a weboldaladon. Egyrészt szeretik a látogatók ezeket a tartalmakat, szívesen megosztják, ez javít a helyezéseden. Másrészről a képek és videók, önálló keresési találatként is funkcionálhatnak, ezzel extra látogatókra tehetsz szert. Az sem utolsó szempont, hogy azok a tartalmak, melyekhez köthetők képek és videók, szimpatikusabbak a keresők számára.

Hogyan optimalizáljuk a képeket?

Képeink optimalizálása egy weboldalon viszonylag egyszerű feladat, mégis az a tapasztalat, hogy egyáltalán nem foglalkoznak vele. Érdemes tudni, hogy magával a képfájlal a kereső nem sok mindent tud kezdeni. Lehet rajta bármiféle autó, vagy önarckép, ettől a Google még nem tudja, hogy az az.

A keresők, az alt és a title mezők kitöltésével tudja az adott képet beazonosítani. Ha kihagyod, a kódod is hibás lesz. Tehát első körben elég annyi, hogy a kép tartalmát, megadod az alt és a title mezőben. Nem beszélve arról, hogy a html-hez az alt mező kötelező is. Képeket illetően fontos, hogy legyen egyedi, ha lehet saját, és feltétlenül jogtiszta.

A felderítő robotok ugyanis a lopott képekre vadásznak, és ha ilyet találnak, akkor akár több milliós kártérítési igényre is számíthatsz a jogvédőktől. Saját tartalom azért is fontos, mert a látogatók - és gondolom Te is így lennél vele - unják ugyanazt a mosolygó ügyfélszolgálatost, és a keresési szempontokat is eléggé rombolja.

Videók optimalizálását, a címkék és a leírás mező kitöltésével tudod beállítani.

Két féle technika létezik arra, hogyan generálj több keresési forgalmat a videóiddal. Az egyik, hogy saját szerveren legyen a videó. Ezzel ugyanis közvetlenül hozzád fognak jönni a látogatók, hátránya, hogy a processzor és a tárhely is véges.

Másik technika amikor a Youtube-ra vagy egy másik videómegosztóra töltöd fel a videódat, és oda teszel egy linket, ahol elérik a saját weboldalad. Egy jó témaválasztással, megfelelő kulcsszavazással, és megfelelő videó title, és leírás beállítással, garantált az első helyre kerülés. Ezzel még a tárhelyed és a processzorod sem fullad ki.

Ennek a hátránya az, hogy nem neked lesz közvetlen látogatód, hanem a Youtubenak.

A bejegyzés trackback címe:

https://seokeresooptimalizalastechniques.blog.hu/api/trackback/id/tr7914019940

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása